N1 u Željeznom Polju – mjestu duhova

Vijesti 05. nov 201413:53 > 13:55
N1

Kako funkcionisanje sistema izgleda u praksi najbolje znaju stanovnici Željeznog Polja. Pola godine nakon poplava i dalje strepe kako će dočekati zimu. Reporterka N1 nalazila se na lokaciji koja je najviše pogođena majskim poplavama odakle se uživo javila u Vijesti u 14 sati.

Strah je itekako prisutan među stanovnicima ovog unesrećenog mjesta. Čak 87 domaćinstava je i dalje bez krova nad glavom. I nakon pola godine i dalje nisu normalizovali svoj život.

Cijelo mjesto i kuće su devastirane i neuvjetne za život. Sve je krenulo od malog brda pod imenom Rovine, kada je mali pootočić koji je bio bezazlen, otcijepio brdo i prenio ga na Željezno Polje.

U Željeznom Polju život stoji. To je postalo mjesto duhova, jer nema života. Jednostavno, niko se ne obazire na ljude kojima je pomoć prijeko potrebna.

Nakon izbora urađeno je izuzetno malo. Putna komunikacija je uspostavljena, ali od predstavnika vlasti niko ne dolazi. Otkopane su neke kuće, ali mali dijelovi. Građani su prepušteni sami sebi. Mještani ovog mjesta kažu da lokalna zajednica nema sluha.

Više o tome kako žive ljudi Željeznom Polju saznajte u Dnevniku u 19 na N1.