Papa Franjo na Mujin zahtjev blagoslovio nogometaše BiH

Vijesti 01. nov 201514:50 > 15:28
Reuters

Zahvaljujući jednom Muji iz Švedske papa Franjo dodatno je učvrstio simpatije koje uživa u Bosni i Hercegovini nakon što je nogometnoj reprezentaciji naše zemlje poželio uspjeh u predstojećoj utakmici kvalifikacija za Evropsko nogometnog prvenstvo, prenio je u nedjelju portal "Dnevnog avaza".

Dogodilo se to tako što je Mujo Halilović, porijeklom iz mjesta Kotorsko kod Doboja, koji od 1993. godine živi u Švedskoj nedavno imao priliku susresti se sa katoličkim poglavarom.

U Vatikanu je bio sa švedskim izaslanstvom koje se bavi problemima nacionalnih manjina. Halilović je priliku za kratki razgovor s Papom iskoristio kako bi se dotaknuo nogometa jer je znao kako je papa zaljubljenik u taj sport.

Kazao je pri tom papi Franji kako je rođen u BiH te kako je, iako živi u Švedskoj, vatreni navijač bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije.

Pomenuo je kako njene igrače sada čekaju odlučujući susreti s Irskom u doigravanju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u nogometu koje se naredne godine igra u Francuskoj.

“Rekao sam Papi da on može pomoći našim momcima u borbi za plasman. Sa sobom sam ponio šal ‘BH Fanaticosa’ kojega sam dao Papi, a on je taj šal blagoslovio i poželio mnogo sreće našoj reprezentaciji u utakmicama s Irskom”, kazao je Halilović.

On i šal sada su već u Švedskoj no čini se kako Halilović neće lično unijeti blagoslovljeni šal na stadione jer je najavio kako će ga proslijediti dvojici svojih prijatelja, također navijača “BH Fanaticosa”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.