Sarajevo: Poznat identitet ubijenog bicikliste na Stojčevcu

Vijesti 06. nov 201508:32 > 08:36
N1

MUP Kantona Sarajevo identificirao je prolaznika biciklistu koji je jučer ubijen na izletištu Stojčevac.

Kako je za N1 potvrdio Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS, radi se o osobi inicijala B. K. (1956) sa Ilidže.

“Policija još uvijek traga za napadačima”, kazao je Nefić za N1.

Podsjetimo, jučer ujutro u 8:50 sati obaviještena je IV PU da su dvije maskirane osobe izvršile krivično djelo razbojništva nad uposlenicima u poslovnici Raiffeisen banke u ulici Rustempašina.

Za sada dvije nepoznate osobe naoružane automatskim oružjem ispalile jedan hitac u strop, a potom uz upotrebu fizičke snage, iz trezora – kase otuđila neutvrđenu sumu novca.

Nakon izvršenog krivičnog djela, izvršioci su se putničkim motornim vozilom marke Alfa Romeo bez registarskih oznaka, u kojem se najvjerovatnije nalazila još jedna osoba, udaljili u pravcu ulice Velika Aleja na Ilidži te je za njima u potjeru krenuo interventni tim zaštitarske agencije koja osigurava navedenu banku, kao i dvije patrole policijskih službenika IV PU.

Tom prilikom došlo je do upotrebe vatrenog oružja iz automobila Alfa Romeo prema zaštitarima. Također, na lokalitetu izletišta Stojčevac, napadači su ponovo upotrijebili vatreno oružje oštetivši pri tome vozilo zaštitarske agencije, te pogodili i slučajnog prolaznika koji se vozio biciklom. Nakon toga su napustili vozilo, koje su predhodno zapalili i pobjegli u nepoznatom pravcu. S ciljem pomoći povrijeđenom, pozvana je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a ljekar ja konstatirao smrt.

Policijski službenici IV PU, Sektora kriminalističke policije, Jedinice za podršku i timovi Jedinice za specijalističku podršku sa službenim psima preduzeli su sveobuhvatnu pretragu terena, s ciljem pronalaska izvršilaca navedenog krivičnog djela.

Uporedo sa aktivnostima na terenu, formiran je mješoviti tim u okviru Uprave policije, koji radi analizu na osnovu aktuelnih saznanja i ranije dokumentovanih činjenica.