Načelnik pozvao Đokovića: Dođi u Šipovo i gradi šta želiš

Srna

Načelnik Šipova Milorad Ćirko pozvao je najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića da dođe u ovaj grad koji će mu ponuditi najbolja mjesta za gradnju kuće, vikendice, restorana ili hotela.

Mnogobrojne poznate ličnosti u Šipovu grade ili su sagradili vikendice i kuće gdje dolaze vikendom ili tokom godišnjih odmora. Njihovim stopama bi mogao i najbolji teniser svijeta ukoliko se obistine želje i ideje načelnika ove općine.

“Postoje kontakti sa njegovim ocem i ja sam izrazio želju da Novak dođe ovdje. Mislim da bi za nas to bila najbolja i najveća promocija općine. Čulo bi se za Šipovo. Ukoliko bi prihvatio ponudili bismo mu da sagradi sebi objekat ovdje ili da ulaže u sportske ili neku druge trenere”, kaže Ćirko za N1.

Bez obzira da li će ulagati ili ne, načelnik Općine Šipovo vjeruje da bi Đoković svojim dolaskom i boravkom u ovom gradu pokrenuo neke druge ljude da razmišljaju o Šipovu.

“Vjerujem da će on doći što bi za nas bio veliki uspjeh. Ukoliko bude gradio, uspjeh će biti još veći. Svakako bi se mnogi zapitali kakvo je to mjesto kada u njega Đoković dolazi”, dodao je načelnik.

On je kazao da isto rade i sa bivšim košarkašem Darkom MIličićem koji već ima nekretnine u Šipovu gdje često boravi.

“I košarkaš Miroslav Raduljica je porijeklom iz Šipova i često kontaktiramo s njim. Bivši selektor Srbije Radomir Antić je također odavde. Preko njih pokušavamo promovisati našu općinu”, kaže naš sagovornik. 

Općina Šipovo

Šipovo je prekrasni krajiški grad koji se nalazi na u zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine. Leži na bisernim, planinskim ljepoticama, rijekama Plivi i Janju, kao i riječicama Sokočnici, Lubovici i Volarici.

Ovaj gradić sa oko 10.000 stanovnika, okružen je planinama Vitorog, Plazenica, Ravna Gora, Gorica, Lisina i Čardak i područje je prekriveno šumom, na nižim predjelima rastu bukva i grab, a na višim planinskim područjima, buja gusto drveće sa stablima smrče i jele.

Šipovo je postalo nezaobilazni predstavnik sve popularnijeg seoskog turizma.