Cerić: Bošnjaci, pokažite ponovo komšijsku solidarnost

Vijesti 17. nov 201513:33 > 13:35
N1

Pozivam sve Bošnjake u zemlji i svijetu da još jednom iskažu komšijsku solidarnost i pomognu se međusobno da pomognu Srbima, Hrvatima i svim ostalim narodima u borbi protiv posljedica katastrofalne elementarne nepogode, navodi se u današnjem saopćenju dr. Mustafe Cerića, predsjednika Svjetskog bošnjačkog kongresa, javlja NAP.

Dr. Cerić je danas uputio javni apel najbrojnijem narodu BiH da pomogne ljudima u nevolji iz svog naroda, ali posebno svojim komšijama u BiH i regionu.

Komšijska solidarnost i pomoć u BiH uvijek je bila svetinja. Nebrojeno puta smo pokazali da u nevolji nema ničega što nas razdvaja već da nas spaja želja za boljitkom i savladavanjem krize koja nas je zadesila. Uvjeren sam da će Bošnjaci i ovaj put pokazati da su im komšije i komšiluk na prvom mjestu. To se najbolje vidi iz primjera odnosa nešeg hrabrog Tešnja sa Dobojem koji je nastradao u elementarnoj nepogodi“, naveo je dr. Cerić u saopćenju.

Uz to, on je u ime Svjetskog bošnjačkog kongresa podsjetio na brojne primjere ranije solidarnosti te pozvao i domaće vlasti i institucije da omoguće i otvore prostor ljudima da iskažu dobrotu i pozvao državu da pokaže funkcionalnost i ublaži posljedice katastrofe, javlja Patria.