Ujić imenovan za direktora Službe za poslove sa strancima

Vijesti 03. dec 201517:00 > 17:11
Služba za strance

Kako je N1 ranije pisao, Vijeće ministara BiH imenovalo je Slobodana Ujića za direktora Službe za poslove sa strancima, nakon okončane konkursne procedure.

Slobodan Ujić, kadar blizak SDS-u, nakon obavljenih intervjua dobio je povjerenje VM za poziciju direktora jedne od najvažnijih bh. institucija.

Ujić, inače kum ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića, do sada je bio na funkciji upravnika u Imigracionom centru.

Na 33. sjednici Vijeća ministara BiH, između ostalog, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, za člana Stalne zajedničke komisije viših predstavnika država nasljednica imenovan je Mirsad Žuga, zamjenik ministra finansija i trezora, umjesto ministra finansija i trezora Vjekoslava Bevande.

Vijeće ministara BiH nije prihvatilo prijedlog Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije za donošenje odluke o potvrdi imenovanja Srđana Rajčevića za generalnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije.

Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije BiH ponovo je zaduženo da, u skladu sa Zakonom o komunikacijama, odmah pokrene kompletnu proceduru za izbor i imenovanje generalnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije, uključujući raspisivanje novog konkursa. Do okončanja konkursne procedure, Vijeće ministara BiH imenovalo je Predraga Kovača za vršioca dužnosti direktora Regulatorne agencije za komunikacije.

Vijeće ministara BiH zadužilo je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa da, u skladu sa Zakonom o ministarskim imenovanjima i imenovanjima Vijeća ministara i drugim imenovanjima BiH i Zakonom o koncesijama BiH, pokrene konkursnu proceduru za izbor sedam članova Komisije za koncesije, nakon što je svim članovima ove komisije istekao mandat.

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa zaduženo je da Vijeću ministara dostavi prijedlog rješenja o imenovanju Komisije za provođenje konkursne procedure za izbor šest članova Komisije za koncesije te odgovarajući prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o kriterijima za imenovanje članova Komisije za koncesije.

Prethodno je Vijeće ministara BiH usvojilo Informaciju Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa o aktivnostima u vezi s imenovanjem članova Komisije za koncesije kojima je istekao mandat.

Vijeće je, u skladu s preporukom Institucije ombudsmana BiH, poništilo konkursnu proceduru za izbor šest članova Komisije za koncesije koju je još 2013. godine provela Komisija za raspisivanje konkursa i provođenje konkursne procedure za izbor šest članova Komisije za koncesije BiH te poništilo Rješenje o imenovanju ove komisije s 52. sjednice Vijeća ministara BiH, održane 5. juna 2013. godine.