Rasvjetljeno ubistvo starice iz Bosanske Gradiške

Vijesti 08. nov 201414:45 > 14:47
Anadolija

Načelnik Centra javne bezbjednosti Banja Luka Mladen Marić danas je zahvalio Ministarstvu unutrašnjih poslova Rebublike Hrvatske na pomoći, podršci i profesionalnoj saradnji zahvaljujući kojoj je uspješno rasvjetljeno krivično djelo ubistva Smilje Opačić iz Bosanske Gradiške.

Naime, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske su, 7. novembra, u jutarnjim satima pronašli su i lišili slobode Ivana Španića (1961.) iz Starog Petrovog Sela kod Nove Gradiške, osumnjičenog da je ubio Smilju Opačić (1932.).

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka i Uprave kriminalističke policije MUP-a RS na osnovu prikupljenih materijalnih dokaza, izjava svjedoka, tragova koji su izuzeti sa lica mjesta i niza drugih istražnih mjera i radnji utvrdili su da je Španić, 3.novembra, drvenom drškom udarao po predjelu glave i tijela Smilju Opačić, usljed čega je zadobila smrtonosne povrede.

Leš starice pronađen je u podrumu porodične kuće, u Vidovdanskoj ulici, u Bosanskoj Gradišci, oko 11.50 sati.

Izvršenim uviđajem i obdkucijom utvrđeno je da smrt nasilnog karaktera, te da je nastupila usljed oštećenja vitalnih organa nastalih višestrukim udarcima tupo-tvrdog predmeta u predjelu glave.

Centar javne bezbjednosti Banja Luka zahvaljuje i svim dobronamjernim građanima koji su pozivima i korisnim informacijama pomogli rasvjetljavanju krivičnog djela i uvjerava da će policijski službenici i ubuduće preduzimatiti sve zakonom dozvoljenje mjere i radnje kako bi bezbjednost građana i njihove imovine podigli na što viši nivo.

Španić je odranije poznat policiji zbog pokušaja ubistva i više teških krađa.