Opća bolnica "Abdulah Nakaš" se pripaja Kliničkom centru

Vijesti 11. dec 201516:36 > 17:28
N1

Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" najvjerovatnije će biti pripojena Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, potvrđeno je za N1.

Kako su nam potvrdili u Vladi Federacije BiH i Vladi Kantona Sarajevo, razgovori o procesu administrativnog pripajanja Opće bolnice UKCS-u počeli su danas, a osim navedena dva osnivača saglasnost za ovaj proces trebaju još dati i preostali osnivači, a to su vlade Zeničko-dobojskog, Bosanskopodrinjskog, Unsko-sanskog i Srednjobosanskog kantona.

Edita Kalajdžić iz sekretarijata Vlade Federacije BiH kazala je za N1 da je održan radni sastanak čija je tema bila reforma zdravstvenog sistema u FBiH, a na dnevnom redu je bilo govora o fuziji nekoliko zdravstvenih institucija u Federaciji među kojima je i ona između Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” i Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo.

Univerzitetski klinički centar Sarajevo već je pokrenuo postupak za upis novoizabrane v. d. generalnog direktora Enre Suljević koja je na ovu poziciju imenovana nakon ostavke generalnog direktora Rusmira Mesihovića.