Sastanak poslodavaca sa predstavnicima Vlade RS

Vijesti 27. dec 201518:26 > 18:29
Srna

U Banjaluci je večeras počeo sastanak predstavnika Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, Vlade RS, klubova poslanika, poslaničkih grupa i samostalnih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Cilj sastanka je, koji je inicirala Unija udruženja poslodavaca, iznošenje stavova ove asocijacije o konkretnim rješenjima u Prijedlogu zakona o radu, te razmatranje mogućnosti amandmanskog djelovanja radi kvalitetnijeg zakonskog teksta, ispunjenja preuzetih obaveza iz Reformske agende, te boljeg ambijenta za poslovanje u RS.

Sastanku, koji je počeo nešo poslije 18.00 sati, prisustvuju predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović, ministar finansija Zoran Tegeltija, ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, te ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić.

Na sastanak su došli predstavnici parlamentarnih stranaka u Narodnoj skupštni RS iz SNDS-a, DNS-a, SP-a, SDS-K, PDP-a i NDP-a.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić ranije danas je rekao da predstavnici ove partije neće prisustvovati večerašnjem sastanku.

Izjave za medije predviđene su u 19.30 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.