Mišić za N1: Pred nama je teško, nemirno i mučno vrijeme

N1

Predsjednica Saveza sindikata RS Ranka Mišić kasno sinoć primljena je u ambulantu hitne pomoći Doma zdravlja Banja Luka zbog povišenog krvnog pritiska, te jakih bolova u predjelu glave i kičmenog stuba.

Nakon što joj nije dozvoljeno da se obrati poslanicima Narodne skuptšine Republike Srpske tokom rasprave o Prijedlogu zakona o radu u tom bh. entitetu, osiguranje NSRS je Mišić izbacilo iz skupštinske sale zbog čega je kasno sinoć primljena u ambulantu hitne pomoći Doma zdravlja Banja Luka.

“Ugruvana sam i s modricama. Bilo mi je loše, glava me jako boljela. Valjda me nešto udarilo u glavu. Bio mi je visok pritisak, nema nikakvih unutrašnjih povreda osim udaraca i modrica po rukama. Ali, idemo dalje”, kazala je jutro Mišić za N1.

Uprkos protivljenju Saveza sindikata RS, Zakon o radu je usvojen u Narodnoj skupštini sa 49 glasova poslanika. Opozicija je ranije napustila skupštinske sklupe.

“Danas je sjednica Predsjedništva Saveza sindikata RS gdje ćemo utvrditi šta dalje. Sigurno će vrijeme koje je pred nama biti vrlo nemirno, teško i mučno za radnike RS”, kaže  Mišić.

Mišić kaže da je neprihvatljivo usvajanje Zakona o radu.

“Neprihvatljivo je da ovakav zakon dobije podršku, da mimo procedura i Ustava bude usvojen u ranim jutarnjim satima. To je zakon koji je obespravio radnike RS. Mnogi će tek sada shvatiti šta se to desilo i sigurno se neće sa tim pomiriti. Predsjedništvo Sindikata će odlučiti šta dalje”, kaže naša sagovornica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.