Slučaj "Opća bolnica": Sebija Izetbegović izbjegla novinare

Vijesti 18. jan 201615:16 > 15:26
N1

Još uvijek je neizvjesno da li će doći do spajanja Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" i Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu čija je direktorica, Sebija Izetbegović, supruga člana predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

O tome su raspravljali nadležni uz zaključak da će eventualnom spajanju prethoditi detaljna analiza.

U zgradi Vlade KS održan je sastanak o reformi zdravstvenog sistema u KS sa posebnim osvrtom na reformu bolničke zaštite kojem su prisustvovali ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Zilha Ademaj sa čelnicima ljekarskih komora Federacije BiH i Kantona Sarajevo, Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, JU Opća bolnica „Prim.dr. Abdulah Nakaš“, Zavoda za javno zdravstvo FBiH i KS, te Zavoda zdravstvenog osiguranja KS održati sastanak o temi reforme zdravstvenog sistema u Kantonu Sarajevo,

Dragan Stevanović iz Ljekarske komore KS istakao je kako su u Ljekarskoj komori jednoglasno donijeli zaključak kako je potrebna cjelovita reforma zdravstvenog sistema,

Trenutno smo mnogo dalje od spajanja bolnica nego što smo to bili prije mjesec dana, zato jer smo stvari vratili na početak“, rekao je, između ostalog, Stevanović.

Iako je sastanku prisustovovala Sebija Izetbegović, direktorica UKCS-a, ona se nije pojavila pred novinarima kao ni ministrica zdravstva KS Zilha Ademaj.

Stara pitanja u vezi sa najavljenim spajanjem bolnica ostala su nerazjašnjena.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.