Advokat Tomić: Uskoro završetak istrage o Dodikovom kreditu

Vijesti 18. jan 201615:39 > 15:42
N1

Advokat Duško Tomić danas je boravio u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine kako bi predao određenu dokumentaciju o aferama u Republici Srpskoj.

Posljednjih sedmica Tomić se našao na udaru vlasti u Republici Srpskoj, pogotovo predsjednika tog bh. entiteta Milorada Dodika, nakon izjava advokata. Kako kaže, boji se za svoj život i život svoje djece.

“Prvi put u životu sam se počeo plašiti kad sam vidio sina od osam godina koji je kupio plastično oružje kako bi me zaštitio od Dodika. To je skandalozno. Volio bih pitati Dodika da li se njegovi unuci, koji su vršnjaci mog sina, plaše advokata Tomića. On sije strah. Strah me neće zaustaviti jer Dodik radi na tuđem strahu”, kazao je Tomić za N1.

On je podsjetio da su mu ispred kuće postavljali eksploziv i prijetili mu smrću u slučaju vladike Vasilija Kačavende.

“Ima elemenata za strah i zato sam pisao ministru MUP-a RS Draganu Lukaču da, ako me ubiju, iza toga stoje Milorad Dodik i Nebojša Lazić Zenga”, tvrdi Tomić.

Dok Tužilaštvo BiH aktivno radi na predmetu Dodikove kupovine vile na Dedinju i zakonitosti kredita koji je predsjednik RS dobio od Pavlović banke, Tomić kao bivši punomoćnik vlasnika banke Slobodana Pavlovića nije htio komentarisati cijeli slučaj.

“Slobodan Pavlović je moj prijatelj i on ima pravo da razmišlja kao biznismen. Moje informacije govore da će vrlo brzo biti zatvorena istraga o tom slučaju i znat ćemo istinu o tome. Tvrdim da je Pavlović nevin”, kazao je Tomić za N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.