Vantjelesnom oplodnjom dobili trojke i ispunili životni san

Vijesti 19. jan 201618:34 > 19:28
N1/ Arhiv

Sve je više parova u BiH koji ne mogu prirodnim putem postati roditelji. Vantjelesna oplodnja je jedino rješenje. Donosimo vam priču ponosnih roditelja Admira i Edine Hodžić.

Skupo, ali u velikom broju slučajeva uspješno. Nakon brojnih pokušaja, razočarenja i nade bračni par Admir i Edina Hodžić, ostvarili su svoj san, dobili su tri kćerke.

Tri kćerke Asja, Ajra i Ajla unijele su beskrajnu sreću u svakodnevnicu svojih roditelja Edine i Admira Hodžića.

Nakon 14 godina pokušaja, na svijet su došle u julu prošle godine. Do tada je Edina prošla kroz sve faze, nevjericu, razočarenja, suze, ali nadu nije gubila.

Ja sam bila shrvana. Rekla sam sebi da ne idem na ovo, ovo ne može uspjeti. Međutim nakon nekog vremena odlučila sam ponovo otići na istu kliniku, ali ni tada nije uspjelo i odustala sam. Poslije smo tražili kliniku gdje bi moglo uspjeti“, rekla je Edina Hodžić.

Jedna, druga pa treća klinika. Pokušaji i pokušaji su se nizali, ali i troškovi koji kad se saberu tokom svih godina iznose pa i više od 50 hiljada maraka.

Tako da smo u trećoj klinici uspjeli”, rekla je Hodžić.

Suprug Admir je, kaže Edina, odmah rekao da će dobiti trojke. Iako se samo nasmijala na njegovu rečenicu, doktor je ipak potvrdio suprugove sumnje.

Nisam očekivala ni dvoje, meni je bilo dovoljno jedno. Ali, eto, dragi Allah me počastio sa troje“, ispričala je Edina.

Sve tri djevojčice su fizički, ali i karakterno, različite priča Edina. Svaka je posebna na svoj način.

S obzirom da suprug radi u drugom gradu i dolazi svakog vikenda, do tada Edini pomaže majka, ali i rodbina koja dolazi iz Srebrenice jer je ovaj bračni par upravo iz tog grada.

Iako je ova porodica ispunila svoj san, Edina ne isključuje ni mogućnost proširenja porodice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.