Posušje: U akciji FUP-a uhapšena jedna osoba

Vijesti 21. jan 201615:01 > 15:06
N1

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su u Posušju jednu osobu s dvojnim bosanskohercegovačkim i hrvatskim državljanstvom te pretresli više lokacija koje se nalaze u neposrednoj blizini granice BiH i Hrvatske u sklopu akcije usmjerene protiv sprječavanja trgovine narkoticima.

Po nalogu Županijskog suda u Širokom Brijegu policija je započela s akcijom naziva „Ero“, uz podršku policijskih službenika MUP-a Zapadnohercegovačke županije, na području općine Posušje. Kako stoji u službenom saopćenju Federalne uprave policije radi se o osobama koje se dovode u svezu s nedopuštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Pretresi su u toku na četiri lokacije na području općine Posušje. Do sada je uhićena jedna osoba koja će biti privedena u službene prostorije MUP-a ZHŽ-a radi kriminalističke obrade, te će u zakonskom roku, biti predana nadležnom tužiteljstvu uz Izvješće o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju“, stoji u priopćenju FUP-a.

Po medijskim navodima u akciji je uhapšen Petar Bošnjak zvani Pače, koji je od ranije poznat policiji.

Protiv Bošnjaka i još 12 osoba ranije je podignuta optužnica zbog sumnji da su tokom 2013. godine bili uključeni u međunarodno krijumčarenje heroina i kokaina u BiH koji su dalje prebacivali u Hrvatsku.