Dom zdravlja Srebrenica bez vode

Vijesti 12. nov 201413:09 > 13:11
N1

Javno-komunalno preduzeće Polet isključio je Domu zdravlja Srebrenica vodu zbog neizmirenih obaveza za utrošenu vodu u iznosu od oko 5.000 KM.

Direktor Doma zdravlja Savo Milošević potvrdio je u izjavi za Agenciju Fena da je Dom zdravlja Srebrenica bez vode te da nisu naišli na razumijevanje direktora komunalnog preduzeća. 

“Razlog je dio neplaćenih računa, a koje mi treba da izmirimo do četvrtka, petka. Nije bilo tolerancije u dva dana da se sačeka da nam legne tranša. Funkcionišemo s flašama vode kao prije trista godina”, kaže Milošević. 

Vršilac dužnosti direktora JKP Polet Hakija Meholjić kazao je da, osim Domu zdravlja, počinje isključenje vode i svim drugim dužnicima. 

“Komunalno preduzeće nije samo Domu zdravlja isključilo vodu nego svima onima kojima treba isključiti, onima koji ne plaćaju račune za vodu više mjeseci. Pravna i fizička lica ne plaćaju račune, tako da je dovedeno u pitanje funkcionisanje komunalnog preduzeća. Dug prelazi 360 hiljada KM”, ističe Meholjić. 

Navodi da će početi isključivati vodu svima, kako je kazao, neodgovornima, jer se moraju zaštititi građani koji redovno izvršavaju svoje obaveze.

“Tražimo da se svako uozbilji i da plaća. Recimo, Cimos duguje 11 hiljada, pola su uplatili, a ostatak će uplatiti do prvog. Dom zdravlja nije plaćao uopće račune”, kaže Meholjić.