BH Gas zatražio smanjenje cijene gasa za 14 posto

Vijesti 05. feb 201615:18 > 15:22
N1

Uprava Privrednog društva za proizvodnju i transport gasa BH-Gas d.o.o. Sarajevo dostavila je Nadzornom odboru društva prijedlog za smanjenje cijena gasa za sve potrošače za više od 14 posto, sa primjenom od 1. januara 2016. godine.

Skupština društva BH-Gas jučer je potvrdila imenovanje vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora društva, a prva sjednica zakazana je za petak, 12. februara 2016. godine. Uprava BH-Gasa očekuje da će NO Društva prihvatiti prijedlog i proslijediti ga Vladi Federacije BiH na usvajanje i donošenje konačne odluke.

U BH-Gasu naglašavaju da očekuju da će se ovo sniženje cijena u istom procentu odnositi i na krajnje potrošače, odnosno, građane Sarajeva.

Također, uprava BH-Gas očekuje da će KJKP Sarajevogas konačno početi redovno izmirivati svoje obaveze prema BH-Gasu, što do sada nije bio slučaj te je na današnji dan dug dosegao iznos od više od 73 miliona KM (uključujući i fakturu za januar 2016. godine) plus obračunate zakonske zatezne kamate u iznosu preko 17 miliona KM.

Uspostavljanje redovnog izmirivanja obaveza Sarajevogasa prema BH-Gasu je neophodno kako bismo mogli redovno izmirivati obaveze prema Gazpromu i na taj način obezbijediti uredno snabdijevanje potrošača u cijeloj Bosni i Hercegovini.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.