Ana Mrnjavac: Vršnjačko nasilje je postalo uobičajena pojava

Vijesti 06. feb 201610:59 > 11:04
N1

"Ništa se značajno nije dogodilo i promjenilo. Vršnjačko nasilje je postalo uobičajena pojava u ovom gradu i državi", kazala je za N1 Ana Mrnjavac, majka ubijenog Denisa Mrnjavca.

Na tramvajskoj stanici ispred Tehnička škola u pravcu Ilidže u 11 sati u čast Denisa Mrnjavca, srednjoškolca koji je na današnji dan preminuo od ubodnih rana nanešenih u tramvaju, kao i svake godine građani, rodbina i prijatelji polažu cvijeće.

Svi se prisjećaju Denisa, ali i svih drugih Denisa koji još nisu dočekali svoju pravdu.

Danas je osma godišnjica smrti moga Denisa, ovo je tužno okupljanje, ali želim da ovo bude poruka svima. Treba djelovati maksimalno na odgoju djece i roditelji i svi ostali u cilju suzbijanja vršnjačkog nasilja“, poručila je Ana Mrnjavac.

Ona je naglasila da su svi zakazali i u slučaju Mahira Rakovca.

Svi su zakazali, ali mislim da je najveća odgovornost na roditeljima. Roditelji trebaju ugrađivati u djecu samo ono što je pozitivno i lijepo, jer takva djeca neće sprovoditi silu i maltretirati ostale. Mali Mahir je pravo nevino dijetešce, kao što je bio i Denis. Najfiniji odlaze, a najgori ostaju. Svi se trebamo probuditi i stati u kraj tome. Roditelji realno trebaju posmatrati svoju djecu i ne podržavati ih u lošim namjerama i lošim akcijama”, rekla je Ana Mrnjavac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.