Nesreća koja je nezabilježena u historiji Žepča

Vijesti 07. feb 201617:46 > 19:33
N1

U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se sinoć iza 23 sata dogodila na magistralnom putu M-17 u mjestu Goliješnica kod Maglaja život su izgubile tri osobe. Još troje je povrijeđeno.

Frontalni sudar dva automobila desio se sinoć malo iza 23 sata. Do nesreće je došlo usljed neprilagođene brzine uslovima vožnje na ovom dijelu magistralnog puta, gdje se često događaju teške saobraćajne nesreće sa smrtnim posljedicama. Odmah po dojavi stigli su pripadnici policije, hitne pomoći i vatrogasne službe. Prizor na mjestu nesreće je bio stravičan.

“Po dolasku na mjesto nesreće zatekli smo prestrašnu situaciju. U dugogodišnjem radu nikada nismo vidjeli takve deformacije na jednom vozilu usljed jakog udara. Nikad nismo vidjeli ovakvu scenu”, rekao je Vladimir Jozinović, načelnik Policijske uprave Žepče.

Tri mlade osobe koje su se nalazile u Mercedesu na mjesta nesreće su stradale. Teško povrijeđeni iz vozila Toyota Land Cruiser su prebačeni na Odjel urgentne medicine Kantonalne bolnice Zenica, gdje im je ukazana pomoć.

“Odmah su operisani u hirurško-operativnoj sali, a potom smješteni na jedinicu intenzivnog liječenja. Trenutno su u nekom stanju koje ne možemo reći da je stabilno, ali je neki očekivani oporavak”, rekao je Kasim Spahić, dežurni ljekar na Odjelu za urgentnu medicinu KB Zenica.

Uviđaj na terenu je završen sinoć, čekaju se rezultati obdukcije o eventualnoj alkoholiziranosti vozača.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.