Dodik za N1 o Pavloviću: A jeste dosadni! Šta hoćete?

Vijesti 11. feb 201621:14 > 21:24
N1

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik večeras nije bio raspoložen da daje izjave za medije, povodom istrage koja je pokrenuta protiv Slobodana Pavlovića, prvog čovjeka Pavlović banke u BiH.

On je u početku bježao od noviarke N1 Jelene Mirković, izbjegavajući odgovor na postavljeno pitanje – da li će se odazvati na poziv Tužilaštva BIH u istrazi povodom tog slučaja.

Dodik je prvo upitao: “Je l’ ima poziva? Kako? Otkud Vi znate? Ozbiljno?” Nakon insistiranja da joj odgovori na postavljeno pitanje, Dodik se novinarki N1 obratio rječima:

A jeste dosadni! Šta hoćete? A zašto Vi hoćete? Vi ste neki odvjetnik tamo nekoga? A šta Vi radite? Kako vi znate da ima poziva, a ja ne znam?”, na šta je novinarka N1 rekla da ga sada obavještava o tome.

Nisi ti taj koji mene obaveštava. Ko si ti? Ti nisi ta koja je zadužena mene obavestiti, je l’ tako? A što se tiče suda, tužilaštva, radi se o progonu koji pokušava da se obuhvati sve ljude iz različitih sfera života i to je zloupotreba. To je ona ista priča koju smo mogli da slušamo ili da Srbi prežive ranije po sistemu ‘kadija te tuži, kadija ti sudi’. Tako ti je i ovo. To su janjičari iz Banjaluke i Republike Srpske koji tamo sjede. A što se tiče toga, vidjećemo naravno”, rekao je Dodik.

Podsjetimo, osim Pavlovića, u Bijeljini su danas uhapšeni Pero Lazić, bivši direktor Pavlović banke, kao i Ljiljana Garić, nekadašnji referent za obrade kredita u toj banci.

Svi su uhapšeni po nalogu Tužilaštva BiH u vezi sa dodjelom kredita predsjedniku RS Miloradu Dodiku za kupovinu vile na Dedinju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.