HDZ 1990 traži provjeru imena pripravnika u Vladi HNK

Vijesti 15. feb 201612:04 > 12:07
Facebook

Klub zastupnika HDZ 1990 u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona zatražio je provjeru imena novoprimljenih pripravnika u Vladi HNK. Ukoliko primijete bilo kakve nepravilnosti kod odabira pripravnika, najavlju čak i tužbe protiv Vlade, piše agencija Patria.

Mlada Mostarka Fatima Husejić-Memić nije mogla ni sanjati da za nju neće biti mjesta u Vladi HNK, nakon što je Mašinski fakultetu u Mostaru završila kao najbolji student sa prosjekom ocjena od 9,66. Dobitnica je nekoliko nagrada, među kojima je i Rektorovih nagrada.

No, Vlada je ipak odlučila da ona baš ničim nije zaslužuja mjesto pripravnika, među stotinu drugih studenata koje je Vlada nedavno primila na jednogodišnju obuku. 

“Izvinjavam se što sam se uopšte prijavila na konkurs, te vam oduzela minut što otvoriste i prelistaste moje dokumente, koje kao dokaz ovdje prilažem. Izvinjavam se što sam dobitnica Rektorovih nagrada i student s najboljim uspjehom. Završila sam naster studij sa prosječnom ocjenom 9.66, a vi izabraste kolegicu, koja niti je završila master studij, niti ima navedeni prosjek, niti ima Rektorove nagrade. Voljela bih znati po kojem osnovu; vidjeti njenu dokumentaciju, ali i to pravo mi uskratiste.

Šta reći…da nije tužno bilo bi smiješno!”, napisala je Husejić-Memić.

https://www.facebook.com/fatima.husejic/posts/10203904379969224

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.