Sarajevo: Uhapšen vozač koji je usmrtio pješakinju na Stupu

Vijesti 19. feb 201610:53 > 11:06
N1

Pripadnici MUP-a KS uhapsili su danas osobu inicijala M.A. za kojeg se sumnja da je učestvovao u sinoćnjoj nesreći u sarajevskom naselju Stup kada je smrtno stradala 53-godišnja pješakinja.

Kako piše u policijskom izvještaju, u sinoćnjoj nesreći je došlo do udara u improvizovana metalna kolica koja je ispred sebe gurala pješakinja S.F, rođena 1963.godine u Višegradu, nastanjena u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke BMW X5, reg. oznake E24-K-065, kojim je upravljao vozač M.A, rođen 1990. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Nakon udara u metalna kolica došlo je od zanošenja istih, a potom do udara i obaranja na kolovoz pješaka S.F, a zatim u parkirano priključno vozilo marke Lambert, reg. oznake 164-M-299.

Od zadobijenih povreda na licu mjesta je smrtno stradala pješakinja S.F, što je konstatovano od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Tijelo preminule je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se po nalogu tužioca obaviti obdukcija.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Istog dana u 21,00 sati, vozač M.A. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 4. KZ F BIH (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa), a u vezi sa članom 332. KZ F BiH (Ugrožavanje javnog prometa).

Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.