Jerinić za N1 nakon hapšenja: Tužit ću Cvijanović i MUP RS

Vijesti 26. feb 201612:31 > 12:59
N1

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Doboj lišili su slobode Borisa i Stanka Jerinića zbog onemogućavanja predstavnika Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove u izvršenju službenih radnji u mjestu Raškovci u opštini Stanari.

Jerinić je uhapšen zato što je sa grupom građana protestvovao protiv eksproprijacije zemljišta u Stanarima za potrebe Rudnika i termoelektrane Stanari.

“Pružio sam pasivni otpor, vezan sam lisicama, uveden u maricu i doveden u policijsku stanicu. Nakon određenih procedura pušten sam nakon dva sata. Lišen sam slobode zato što sam kao građanin i vlasnik svoje zemlje kako bi uveli investitora u moj posjed. Prije toga su donesenaodređena rješenja od Vlade RS, Geodetske urpave koja su nezakonita i neustavna jer ja nisam bio obaviješten o provođenju eksproprijacije. Desilo se jedno udruživanje institucija i privatnih lica kako bi došli do moje imovine na jedan nezakonit način”, kazao je Jerinić za N1.

“To je nedopustivo i ja sam siguran da će pravosudni organi reagovati. Podnijet ću krivične prijave protiv predsjednice Vlade RS Željke Cvijanović koja je potpisala to rješenje, Geodetske uprave, Pravobranilaštva RS, investitora EFT-a i MUP-a RS. Imam određene sumnje kada vidim kako se zloupotrebljavaju institucije RS i sve mi govori da Milorad Dodik ima 50 posto vlasništva EFT-a”, kazao je Jerinić. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.