Bakir Tiro: Premijer liga BiH najzanimljivija u regionu

Vijesti 27. feb 201613:19 > 13:24
N1

U posljednjoj suboti za mjesec februar, u emisiji Novi dan, gost redovne rubrike Press bio je Bakir Tiro, urednik sekcije sport novinske agencije Anadolija.

  Kako danas počinje drugi dio sezone BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine Tiro je analizrao nastavak, odnosno preostali 12 kola, ali i dotakao se krize u pojednim taborima.

“Kriza nije samo sada, to samo izlazi na vidjelo. Čelik u teškoj situaciji, Sloboda bez obzira što je prva na tabeli je zatrpana je dugovima, Borac, Velež…koji je u dugu 600.000 KM i može izaći iz te krize”, kaže Tiro.

Tiro je kazao da najviši rang fudbalskog takmičenja u BiH nije najlošiji u regionu, te tvrdi da je BH Telecom Premijer liga najzanimljivija u okolini.

“Naša liga je najzanimljivija u regionu, to se vidi po bodovnom saldu. Nije najkvalitetnija, kvalitetnije su Hrvatska i Srbija, a mi smo u rangu Slovenije”, pojašnjava.

Smatra da je fudbal postao biznis i da klubovi moraju proizvoditi novac, a kao pozitivan primjer istakao je FK Sarajevo.

“Treba biti realan. Lokalne zajednice su siromašne. Rak rana premijer lige je infrastruktura, tako da je smanjenje lige na 12 klubova dobar potez”, kaže.

Cijelo gostovanje pogledajte u video prilogu.