Načelniku Gornjeg Vakufa prijetili kidnapovanjem kćerke

Vijesti 03. mar 201614:16 > 14:25
N1

Posljednjeg dana mjeseca februara Sead Čaušević, načelnik općine Gornji Vakuf - Uskoplje, prijavio je Policijskoj stanici Gornji Vakuf-Uskoplje prijeteće SMS poruke putem kojih mu se pokušao iznuditi novac.

29. februara oko 20 sati prijavljen je pokušaj iznude novca načelniku općine Gornji Vakuf – Uskoplje. U prva dva dana mjeseca marta pripadnici policije su proveli istragu i kriminalističku obradu te došli do osoba koje su, poslije, priznale krivično djelo“, rekao je za N1 glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Četvorica mladića su načelniku pokušala iznuditi nekoliko hiljada KM, a u protivnom su prijedili kidnapovanjem njegove kćerke.

Brzom akcijom policije pronađene su osobe koje su uputile prijeteće poruke. Četiri mladića su iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja, a radi se o problematičnim osobama koje su od ranije poznate policiji. Srećom sve se dobro završilo“, prokomentarisao je načelnik Čaušević za N1.

Glasnogovornik MUP-a SBK-a je naglasio da su pronađeni mobiteli sa elektronskim zapisom kao dokazom o počinjenim krivičnim djelima.

Pronađena je i SIM kartica sa koje su poslane prijeteće poruke te pozivi“, dodao je je Prohan.

Po okončanju kriminalističke obrade protiv četvorice mladića bit će podnesena prijava Kantonalnom tužilaštvu Travnik.

Tokom istrage je otkriveno da je pored načelnika općine prijetnje dobila i još jedna osoba iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja, koja je bila meta pokušaja iznude novca, ali taj slučaj nije bio prijavljen policiji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.