Inicijativa "Pravda za Mahira": Ne odustajemo od pravde

Vijesti 04. mar 201612:47 > 12:51
N1

Građanska inicijativa "Pravda za Mahira" smatra očekivanom odluku Tužilaštva Kantona Sarajevo da se optužnica neće podizati.

“Samo trajanje i tok istrage, kao i ispitivanje svjedoka koji nemaju nikakva relevantna saznanja, a izostavljanje ispitivanja onih ključnih, jasno su nas uputili u pravac u kojem „istraga“ ide. Nismo očekivali da će posljednji branik nade u pravdu i zaštite nejakih pasti zbog novca i političkih pritisaka roditelja zlostavljača, ali nismo ni iznenađeni”, navodi se u saopštenju. 

Građanska inicijativa “Pravda za Mahira” u saopćenju za javnost navodi da će dati svu moguću podršku porodici rahmetli Mahira Rakovca u ulaganju prigovora na tužilačku odluku i istrajavanju na otkrivanju istine i pravde.

“Iskoristit ćemo sve instance, institucije i zakonom dozvoljena sredstva da se raskrinka mreža moći i nepravde koja obavija Mahira od dolaska u Inernacionalnu školu Bosna Sema, a sad i njegovu porodicu u potrazi za pravdom. Istinu znamo, od pravde ne odustajemo”, navode iz Građanske inicijative.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.