Saradnja Hrvatske i BiH je strateški interes za obje države

Vijesti 09. mar 201613:36 > 14:11
Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković sastao se danas u Banskim dvorima s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem te članovima Predsjedništva Bakirom Izetbegovićem i Mladenom Ivanićem.

Sastanku su nazočili i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, potpredsjednik Vlade Božo Petrov i ministar vanjskih poslova Miro Kovač.

Razgovor je bio fokusiran na bilateralne odnose, koji su ocijenjeni kao odlični, priopćeno je iz Vlade RH.

S obzirom da je zajednička saradnja od strateškog interesa za obje države, izražena je politička volja da se odnosi strukturiraju u smislu organizacije zajedničke sjednice vlada. Razgovaralo se i o konkretnim potezima za rješavanje preostalih otvorenih pitanja kao i načinima poboljšanja gospodarske suradnje, a posebno u sektorima infrastrukture i energetike.

Republika Hrvatska još je jednom potvrdila svoju podršku Bosni i Hercegovini na njihovom putu prema članstvu u Europskoj uniji i NATO savezu. Također, razgovaralo se i o problemu migrantske krize s posebnim naglaskom na buduću suradnju u kontroli i zaštiti granice‘, navodi se u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.