Izetbegović: Nadam se da će Radončić imati nerava da izdrži

Vijesti 16. mar 201615:11 > 16:35
N1

Sjednica Kolegija Stranke demokratske akcije počela je u Sarajevu. Kako je kazao Bakir Izetbegović, lider SDA, na sjednici će se, između ostalog, razgovarati o koaliciji sa SBB-om, kandidaturi za poziciju načelnika Opštine Srebrenica, popisu stanovništva i ostalim aktuelnim temama.

Novinari su Izetbegovića pitali i o popisu stanovništva. Konstatovali su kako je predsjednik RS Milorad Dodik rekao da će Republika Srpska ići sa svojom objavom te su ga pitali koliko je to ispravno i moguće, a Izetbegović je rekao kako se treba držati zakona.

“Valja se držati zakona, standarda, kriterija i ja očekujem da tu jaču ulogu odigra Agencija, ne političari, ne Milorad Dodik, ne SDA i tako dalje, nego da se ta stvar završi tamo gdje joj je mjesto. Prije svega očekujem od direktora Agencije za statistiku BiH da se striktno drži kriterija i standarda IMO tima i da proglasi rezultate“, komentarisao je lider SDA.

O tome kakva je situacija unutar koalicije je kazao: “Nikad nije sve stabilno, ali ja mislim da jeste relativno stabilno. Nikad nije onako kako bismo mi željeli. Znamo da stvar u velikoj mjeri destabilizira ovaj lični problem koji ima Fahrudin Radončić. Ja se nadam da će on imati dovoljno nerava da sve to izdrži i da uradi šta je potrebno za ovu državu i ovaj narod i da se sačuva stabilnost i reformski kurs i tempo kojim smo krenuli”.

Na pitanje da li će biti govora o kandidaturi Ćamila Durakovića je odgovorio: “Da, govorićemo danas i o Srebrenici i u jednom momentu će se Kolegiju pridružiti predsjednik regionalnog odbora i predsjednik opštinskog odbora SDA tako da ćemo vidjeti. SDA kani na svaki način imati jednog bošnjačkog kandidata kad je u pitanju načelnik u Srebrenici. Ako ikako mognemo takvu ćemo danas odluku donijeti”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenihmreža Twitter | Facebook.