Optužnica protiv tri osobe zbog krijumčarenja ljudi

Vijesti 18. mar 201613:43 > 13:46
N1

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, podigao je optužnicu protiv tri osobe, koje se terete da su počinili krivično djelo krijumčarenje ljudi.

Podignuta je optužnica protiv Mirze Đuhera, rođenog 28. februara 1970. godine u Doboju, državljanina BiH, Igora Drmaća, rođenog 29. novembra 1970. godine u Doboju, državljanina BiH i Hrvatske i Danka Puljića, rođenog 1. maja 1964. godine u Mostaru, državljanina BiH i Hrvatske.

Optuženi se terete da su u namjeri sticanja protivpravne imoviske koristi, omogućili i izvršili izvršili prevoz osam državljana Turske, kroz teritoriju BiH do pograničnog prelaza Gabela-Gabela Polje, sa ciljem njihovog ilegalnog prevođenja preko državne granice u Hrvatsku, pa dalje u zemlje Evropske unije.

Optuženi Đuhera, tereti se da je u mjesecu oktobru 2015. godine, kontaktirao i angažovao optuženog Drmaća, koji je sa autobuske stanice u Mostaru, svojim vozilom prevezao tri, dok je optuženi Puljić prevezao pet osoba, državljana Turske, među kojima je bilo i djece, do trgovačkog centra u blizini pograničnog prelaza, gdje su za navedene usluge dobili po 100,00 eura, nakon čega je optuženi Drmać po uputama Đuhere zadržao torbe državljana Turske, u kojima su se nalazile i njihove važeće putne isprave.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.