VIDEO| Šahovnica na brdu iznad Mostara

Vijesti 26. mar 201617:39 > 17:45
N1

Danas se na brdu Planinica u Mostaru pojavila ogromna šahovnica na zemlji, a prostire se na površini od 2.000 kvadratnih metara.

Veliki hrvatski grb koji se pojavio ispod releja, sličan je onima koji već postoje u Širokom Brijegu i Neumu.

Ubrzo nakon objave fotografije, ogromna šahovnica je postala glavna tema društvenih mreža. Dok jedni kritikuju ovaj čin, drugi u svemu vide političke igre, s obzirom da je izborna godina.

“Današnja šahovnica na brdu iznad Mostara nije ništa drugo nego stvaranje napetosti koja treba da proizvede istovjetan odgovor sa druge strane. I tako ćemo do beskraja, a SDA i HDZ se smiju. Po ko zna koji put će proizvesti napetost u Mostaru, a sa ciljem da im prođu zajednički i pogubni politički ciljevi jer eto kao ne možemo mi zajedno i neko nekoga ugrožava. Već vidim kako će u narednim danima na Fortici osvanuti odgovor na budalaštinu sa Orlaca. Budalaštinu koju građanima, po ko zna koji put, prodaju SDA i HDZ. Ovaj put sa ciljem stvaranja atmosfere u kojoj će iskasapiti grad jer njihovi ograničeni umovi drugačije i ne znaju. Sad još samo kakvu bitku ‘Bošnjaka i Hrvata’ da kreiraju negdje oko gimnazije. Ljudi, 100 puta su vas prevarili. Ne dozvolite im još jednom”, piše na svom Facebook profilu Amer Zagorčić, iz mostarskog odbora SDP-a. Reakcije iz ostalih stranaka su izostale.

U međuvremenu, na YouTubeu pojavio se i video navijača Zrinjskog za koje se pretpostavlja da su autori ovog grba. Na brdu Fortica nakon rata postavljena je i slika Starog mosta kao simbol Mostara.

Facebook

Podsjetimo da je 2000. godine na brdu Hum iznad Mostara postavljen križ visok 33 metra, što su Bošnjaci i Srbi Mostara doživjeli kao nametanje dominacije jednog naroda, dok su iz Biskupije Mostarsko-Duvanjske poručili da je križ slava novog tisućljeća i ljubavi među ljudima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.