U borbi za vlast uvijek je jedan gubitnik i to je narod

Vijesti 28. mar 201617:38 > 20:08
N1

Opozicija u Republici Srpskoj još jednom je, ovaj put zbog poskupljenja struje, zatražila ostavku Vlade i raspuštanje skupštine. Zahtjev za prijevremene izbore na svim nivoima, vladajuću koaliciju ne zabrinjava. Građani pak kažu da je u borbi za vlast uvijek jedan gubitnik, a to je narod.

Na praznik rada, 1. maja, poskupljuje struja za 5 posto. Penzioneri u RS, u novčaniku broje sitno i negoduju.

“Male plate, penzije, posla nema…tonemo sve dublje i dublje”, žali se jedan penzioner iz Banjaluke.

Zbog budžetskog potonuća RS, opozicija je nebrojeno puta do sada pozivala na ostavku Vlade.
Posljednji poziv na prijevremene izbore, bez ikakvog dodatnog pritiska, ismijali su na društvenim mrežama tviteraši.

Poznat po svom sarkazmu, Kuruzovina se našalio da opozicija traži vanredne izbore i zbog, za mnoge “trivijalnosti”, poput pomjeranja sata.

“Građani RS moraju da se izjasne u oktobru i na lokalnim i prijevemnim izborima kuda ide RS”, rekao je Goran Đorđić, Savez za promjene.

Vladajući su duboko zagazili u kampanju, omalovažavaju opoziciju, nazivajući njihov blok takozvanim Savezom.

No da ne štima sve ni u vladajućoj koaliciji, pokazuje stav DNS, koji će imati svoje kandidate za lokalne izbore, pa i u Banjaluci.

DNS je takođe predmet ismijavanja na društvenim mrežama, nakon što su i pored sve medijske halabuke, dozvolili poskupljenje struje u entitetu. Upućeni kažu, da će građani opet plaćati danak lošem upravljanju i politizaciji u elektroenergetskom sektoru.

“Uticaće na standard stanovništva, biće poskupljenja širokog spektra proizvoda i stanovništvo će manje trošiti nego dosad”, smatra ekonomista Goran Radivojac.

Za to vrijeme u RS 25.000 radnika prima minimalac od 370 KM, što je 40 posto manje od prosječne plate isplaćane u entitetu.

Najave premijerke ovog bh. entiteta Željek Cvijanović u praskozorje novog Zakona o radu da će najniža plata biti povećana na 450 KM, ako je suditi po stavu poslodavaca i današnjem neuspješnom sastanku o opštem kolektivnom ugovoru, padaju u vodu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.