Subašić za N1: Presuda pokazala da je srpski lobi jak

Vijesti 31. mar 201614:06 > 14:12
N1

Haški tribunal je ponovo oslobodio Srbiju od odgovornosti, kazala je to predsjednica Udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa" Munira Subašić za N1 komentarišući oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju.

Želim da čestitam Haškom tribunalu što je uspio, po ne znam koji put, da oslobodi Srbiju od odgovornosti. Srpski lobi je jak, veliki, što je to pokazala i ova presuda“, kazala je Subašić te dodala:

Toliko je bilo dokaza, toliko svega ali se ja sad pitam, kao žrtva genocida, kao majka koja je ukopala dvije kosti, kao supruga, kao sestra, kako misle stvoriti povjerenje među građanima bez pravda, bez istine, bez pravednih presuda“.

Subašić je rekla i kako nema povjerenja među građanima a kamoli pomirenja.

A ja želim da u BiH svi građani bez obzira kako se zvali žive zajedno i sretno. Istina je samo temelj toga svega, međutim ovim ovakvim presudama ponovo se vrijeđaju žrtve, ponovo se želi da se od žrtve napravi zločinac, da se od zločinca napravi žrtva i neka sude našoj djeci koja su preživjela jer su krivi što su preživjeli“, naglasila je Subašić.

Podsjetimo, Haški tribunal danas je oslobodio Vojislava Šešelja optužbi po svih devet tačaka optužnice za zločine na području BiH, Hrvatske i Vojvodine.  

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.