Vremenska prognoza do kraja sedmice

Vijesti 04. apr 201615:39 > 15:46
Anadolija

Do kraja sedmice očekuju se toplo i sunčano vrijeme, a promjene bi, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, mogle stići u petak.

U utorak u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 29°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Poslije podne pljuskovi su mogući u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini prije podne umjereno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana naoblačenje sa juga koje će u noći na petak usloviti kišu. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera, u sjevernim područjima zemlje vjetar sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 26°C.

U petak  u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Više padavina u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 19°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.