Vojislav Šešelj za N1: Navijao sam za Želju

Vijesti 06. apr 201619:39 > 19:58
Reuters

Vojislav Šešelj, predsjednik Srpke radikalne stranke, govorio je za N1 povodom rođendana grada Sarajeva. Ispričao je šta za njega znači ovaj grad.

“Za mene je Sarajevo rodni grad. Rođen sam u centru Sarajeva, u bolnici Koševo. To je tradicionalno srpski grad. Sarajevo je u centru Srbije”, kazao je Šešelj kojeg je raspravno vijeće Međunarodnog krivičnog suda oslobodilo po svim tačkama optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH. 

Na pitanje voli li Sarajevo kao multinacionalni, multietnički, multireligijski grad, Šešelj je, između ostalog, rekao da je Sarajevo kao Sarajevo ostalo u njegovom srcu, te da između vječitih fudbalskih suparnika Sarajeva i Željezničara, radije bira Želju.

Andrej Nikolaidis, crnogorski književnik koji je rođen u Sarajevu i u ovom gradu proveso mladost, ranije je za N1 kazao da se protiv Sarajeva okrenu oni koji su u njemu rođeni i odrasli, na šta je Šešelj odgovorio:

“To vam nije niikakav književnik, taj Nikolaidis. Nisam nikad čuo da je neko književno djelo napisao. Ja se nisam nikad okretao protiv Sarajeva”, kazao je Šešelj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.