Zvizdić danas s Erdoganom, Davutogluom i Kahramanom

Vijesti 07. apr 201607:48 > 07:49
N1

Predsjedavajući Vijeća ministara (VM) BiH Denis Zvizdić predvodit će delegaciju VMBiH koja će danas boraviti u zvaničnoj posjeti Republici Turskoj gdje će s domaćinom, premijerom Republike Turske Ahmetom Davutogluom razgovarati o unapređenju bileteralnih odnosa s fokusom na jačanje ekonomske saradnje.

Zvizdić će se susreti i s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom i predsjednikom Velike Narodne Skupštine Republike Turske Ismailom Kahramanom.

Delegacija Vijeća ministara BiH će tokom boravka u Ankari posjetiti Mauzolej Kemala Ataturka, gdje će Zvizdić položiti vijenac, te obići mjesto terorističkog napada u Kizilayu gdje će odati počast žrtvama.

Predsjedavajući VMBiH i premijer Turske obratit će se i privrednicima na Poslovnom forumu Bosna i Hercegovina – Republika Turska.

Pored predsjedavajućeg Zvizdića, delegaciju Vijeća ministara BiH sačinjavaju ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ministrica odbrane BiH Marina Pendeš i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, saopćeno je iz VMBiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.