Međunarodna škola tužila Lovrenovića i Mahmutović

Vijesti 23. apr 201614:49 > 14:54
N1

Međunarodna škola Sarajevo tužila je za klevetu Dubravka Lovrenovića i Alisu Mahmutović nekoliko sedmica nakon što je glavna tužiteljica Tužilaštva KS Dalida Burzić saopćila da prema rezultatima istrage samoubistva dječaka Mahira Rakovca, nije bilo elemenata krivičnog djela.

Lovrenović i Mahmutović su u pismu medijima naveli da je visina odštetnog zahtjeva ukupno 200.000 KM.

”Toliko, naime, prema njihovoj procjeni, iznose duševne boli koje smo im prethodno, uz obilje materijalnih dokaza, prouzročili javno govoreći o okolnostima koje su prethodile smrti njihovog dugogodišnjeg učenika, a našega sina i posinka, Mahira Rakovca. Oni izgleda sve mogu pretvoriti u novac, i bol i mržnju, i ljubav i svaku emociju”, navodi se između ostalog u pismu.

Podsjećamo, Mahir Rakovac je sredinom decembra prošle godine izvršio samoubistvo skočivši sa osmog sprata zgrade u sarajevskom naselju Dobrinja. Ovaj događaj izazvao je brojne reakcije javnosti, organizirani su protesti širom zemlje, a pokrenuo je i pitanja oko vršnjačkog nasilja kao sve češće pojave u bh. društvu.

U rezultatima istrage koji su predočeni javnosti naglašeno je da nijedan dokaz ne upućuje na to da je nad maloljetnim Mahirom Rakovcem izvršeno silovanje niti krivično djelo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.