Zvornik: Spriječeno krijumčarenje tri državljana Šri Lanke

Vijesti 25. apr 201613:34 > 13:37
N1 / Arhiv

Policijski službenici Granične policije BiH 24. marta 2016. godine spriječili su krijumčarenje tri državljana Šri Lanke na mostu za željeznički saobraćaj u graničnom pojasu Karakajsko polje na području Zvornika.

Slobode su lišeni državljani BiH K. K. (1993.) koji je kontrolisan u Audiju bh. nacionalnih oznaka na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Karakaj i O. G. (1993.) koji je bio sa državljanima Šri Lanke. Stranci su predati Službi za poslove sa strancima BiH. U toku je dalji rad na ovom slučaju.

GP BiH

Istog dana, pripadnici Jedinice granične policije Zvornik spriječili su nezakonit promet 89,5 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica. Duhan je otkriven prilikom granične kontrole kombija Fiat bh. nacionalnih oznaka u graničnom pojasu Orahovac na području Zvornika. Vozilom je upravljao državljanin BiH M.N. (1980.), koji je duhan sakrio ispod sadnica povrća. Duhan je privremeno oduzet. Protiv N. M. Tužilaštvu BiH bit će dostavljen Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „nezakonit promet akciznih proizvoda“.

Također, policijski službenici Jedinice granične policije Bijeljina 23. aprila 2016. godine lišili su slobode D.T. (1966.) državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud Bijeljina zbog krivičnih djela „razbojnička krađa“ i „teški slučajevi razbojničke krađe ili razbojništva”. Osoba je kontrolisana na ulasku u BiH na MGP Rača i predata službenicima Sudske policije Bijeljina. Na MGP Brod na ulasku u BiH 24.aprila 2016. godine slobode je lišen bh. državljanin A. M. (1991.) jer ga je potraživao Općinski sud Sarajevo zbog krivičnog djela „teška krađa“. Policijski službenici JGP Brod predali su ga službenicima Sudske policije Odžak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.