Dalal, Deen i Jala Brat u Novom danu

Vijesti 27. apr 201618:13 > 20:38
N1

Šta je Parlament BiH odlučio u slučaju Grada Mostara; kako su glasali zastupnici kada je u pitanju zakon o negiranju genocida i zabrani fašističkih obilježja, te kako komentariše društvenu svakodnevnicu u BiH, danas komentarišemo sa Mensurom Beganović, zastupnicom u Predstavničkom Domu Parlamentarne Skupštine BIH (DF).

10. i 12. maja u Štokholmu održaće se polufinalne, a za 14. maj zakazano je finale 61. takmičenja za najbolju pjesmu Evrope. BiH svoj put ka finalu traži pod rednim brojem 17 u prvoj polufinalnoj večeri. Dalal, Deen, Ana i Jala Brat sa pjesmom “Ljubav je” pokušaće ostvariti svoje Evrovizijske snove. Prvog maja sa Sarajevskog aerodroma BH Eurosong tim leti za Štokholm. Dalal, Deen i Jala Brat gosti su Teme jutra.

Naša gošča uživo u Banjaluci je dvadesetosmogodišnja Danijela Ćetković koja je završila biologiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Banjoj Luci. Iza sebe, kao koautor, ima 16 objavljenih naučnih radova koji su uglavnom predstavljeni na međunarodnim naučnim konferencijama. Međutim, posao u struci nije mogla naći, trenutno radi u firmi koja se bavi pekarskom i poslastičarskom proizvodnjom. Bavi se nabavkama, od jaja i brašna do peći za hljeb i pločica za maloprodajne objekte. Sve u svemu daleko od onoga za šta se školovala i usavršavala sve ove godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.