Radnici kompanije Krivaja Mobel blokirali M17

Vijesti 17. maj 201619:28 > 19:30
Anadolija

Blizu 250 radnika zavidovićke kompanije "Krivaja Mobel" blokirali su magistralni put M-17 u mjestu Želeća u blizini Žepča. Nakon što im je ispred Općinskog suda u Zenici saopćena odluka koja nije bila u skladu s njihovim očekivanjima, odlučili su se premjestiti do Želeće gdje su nastavili svoje proteste blokadom puta.

Zijad Šušič, advokat koji zastupa radnike “Krivaje Mobel”, kazao je kako je na današnjem ročištu raspravljano samo o mjerama osigruanja imovine preduzeća i da će konačna odluka bit donesena 1. juna 2016. godine.

Ogorčeni radnici poručili su kako im je dosta manipulacije i lažnih obećanja i da blokada saobraćajnice nije najbolje riješenje, ali da više nemaju izbora i strpljenja. Zbog blokade magistrale, nastale su ogromne kolone vozila iz oba pravca. Podsjetimo, proteklih mjeseci nezadovoljni radnici dva puta su blokirali magistralni put M17 kao i sve prometnice u Zavidovićima.

Krivaja je nekada slovila za privrednog giganta i upošljavala je 14.000 radnika te imala poslovnice diljem bivše države i Evrope. Cijelokupnu imovinu koja obuhvata sve proizvodne pogone, skladišta, upravnu zgradu i hotel Kristal, Ortačka grupa kupila je za 8.7 miliona KM.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija
Anadolija