Ljubuški: U pretresima pronađeno oko pola kilograma heroina

Vijesti 18. maj 201616:57 > 16:59
Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su započeli koordiniranu akciju kodnog naziva Ostrvo s policijskim službenicima MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

U okviru ove akcije slobode su lišene četiri osobe inicijala D.V. (1980), Z.P. (1991), A.B. (1987) i R.K (1985) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama i izvršeni pretresi objekata na tri lokacije na području Ljubuškog.

Pretresom stambenog objekta, pratećih prostorija i dvorišta koje koristi osoba inicijala D.V. pronađeno je oko pola kilograma opojne droge heroin, i to više od 400 grama miksanog heroina i oko 65 grama heroina visoke čistoće i kvaliteta.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, osobe inicijala Z.P. i A.B. shodno uputama postupajućeg tužioca su otpuštene, dok kriminalistička obrada nad osobama inicijala D.V. i R.K. i dalje traje i one će sutra uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima, biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Dalje aktivnosti po ovom predmetu se intenzivno nastavljaju, saopćeno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu.

Ilustracija
SIPA

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.