RTRS reagirao na izjave Dragana Mektića

Vijesti 19. maj 201615:42 > 15:47
Anadolija

"RTRS nikada u svojim emisijama nije ulazio u ničiji privatni život, pa ni Mektićev, u šta se može uvjeriti svako ko posjeti ili zatraži bilo koju emisiju naše televizije", saopšteno je iz RTRS-a.

Uređivački kolegijum Radio-televizije Republike Srpske najoštrije osuđuje izjavu ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, u kojoj je javni servis Republike Srpske nazvao “fašističkom televizijom i najvećim trovačem javnog prostora” i ocjenjuje da je ovaj Mektićev istup “stavljen u službu politike koja već danima pokušava da u RTRS uvede prinudnu upravu”. RTRS poziva Savjet ministara BiH, SDS i sva novinarska udruženja da osude Mektićev istup.

Iz RTRS-a ističu da su novinari ove medijske kuće isključivo istraživali istinitost navoda o njegovoj školskoj spremi i utvrdili da su navodi objavljeni na sajtu ministarstva bezbjednosti netačni.

“Ako gospodin Mektić smatra da je RTRS postupio neprofesionalno u bilo kojem segmentu svog rada, za reagovanja postoje institucije demantija ili obraćanja RAK-u”, poručuju iz RTRS-a i dodaju da Mektić to nije uradio.

Uređivački kolegijum RTRS-a podsjeća Mektića na konferenciju za medije koju je održao u Banjaluci, kada je RTRS nazvao “bordelom”, novinarke “silikonjarama”, a za njihovu djecu rekao da im je “država obezbijedila stipendije za studiranje u inostranstvu”, te poručuje da će zaštitu svojih prava zatražiti sudskim putem.