Ko dijeli letke protiv Semira Efendića u Novom Gradu?

Vijesti 24. maj 201615:47 > 17:30
Facebook

Načelnik sarajevske općine Novi Grad, Semir Efendić, putem svog Facebook profila obavijestio je građane da su se u naseljima ove općine pojavili leci iza kojih, kako on tvrdi, stoji SDP.

“Posljednjih dana građani sa Alipašinog Polja, Švrakina, i drugih novogradskih naselja obavještavaju me kako su na adrese dobili letak na kojem se nalazi moje ime i prezime i fotografija, sa čudnim sadržajem. Ovim putem ovavještavam naše sugrađane da ni ja lično niti općina nemamo ništa sa tim letkom.

Prema mojim informacijama to su aktivnosti općinske organizacije SDP-a Novi Grad koji očito pokušavaju voditi neku negativnu kampanju. Bilo bi korektno u najmanju ruku da se potpišu ispod toga što rade, pa da građane ne zbunjuju, i da kampanju vode u vremenu koje je za to zakonom određeno”, poručio je Efendić.

Facebook

Sadržaj letka pročitajte u nastavku:

“Dragi građani, obzirom da se bliže novi izbori i da mi je mandat pri kraju, želim Vas upoznati o onome što sam u prethodnom periodu radio.

– Obećao sam izvršiti utopljavanje svih stambenih objekata na području Novog grada Sarajevo ali nisam još stigao utopliti niti jedan.
– Osnovao sam servis za hvatanje pasa lutalica za koji smo do sada potrošili milion KM. Nešto smo ih pobili, ali nismo sve stigli.
– Etnički sam očistio općinu Novi grad u kojoj na rukovodećim pozicijama nema niti jednog pripravnika hrvatskog i srpskog naroda.
– Zaposlio sam sve važne ljude SDA Novog grada u općinske strukture (predsjednika i rukovodstvo asocijacije mladih, potpredsjednika općinskog odbora, vijećnike SDA u općinskom i gradskom vijeću)
– Kako bih zaposlio dosta naših značajnih kadrova izvršio sam izmjene raznih pravilnika i na taj način omogućio njihovo zaposlenje na važne pozicije, iako nisu svi ispunjavali baš sve uslove kao npr. odgovarajuću stručnu spremu, ali većinu uslova jesu.
– Imao sam namjeru ali nisam uspio omogućiti mladim ljudima da bar završe pripravnički staž kako bi se kasnije mogli zaposliti.
– Kao pozitivan primjer da nikada nije kasno je moj dojučerašnji savjetnik koji je u pedesetim godinama završio fakultet. Kod mene je odradio i pripravnički ispit i sad ima 3.000 KM platu kao poslanik u skupštini KS.
– Jačamo stranačko, do sada smo uplatili oko 2 miliona maraka BBI banci našeg predsjednika Bakira Izetbegovića.
– Prodao sam dosta općinske zemlje Arapima. Da bezveze ne stoji, bolje da nešto para dobijemo.
– Smatram da ženama nije mjesto u politici i da im se tu samo ispira mozak.
Mnogo je dobrih primjera iza mene, a za one loše ću se potruditi da ih ispravim.

Vaš načelnik Semir Efendić”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.