SBB reagovao na izjavu Sifeta Podžića

Vijesti 27. maj 201612:58 > 13:04
Facebook / SBB

Sifet Podžić, delegat u Domu naroda BiH iz reda Demokratske Fronte bio je gost u rubrici Press novog dana, gdje je komentarisao izjavu Bakira Izetbegovića da je jedino SDA čuva državu BiH. Nakon njegovog gostovanja, stigla je i reakcija Saveza za bolju budućnost BiH.

Saopštenje SBB-a prenosimo u cjelosti:

Povodom izjave koju je delegat u bošnjačkom Klubu Doma naroda Parlamenta BiH i član Predsjedništva DF Sifet Podžić dao za televiziju N1, u kojoj tvrdi da sa SBB-om, “SDA jedinstvom Bošnjaka ruši državu BiH”, Press centar SBB-a saopćava:

Stabilan i snažan bošnjački politički faktor preduslov je i neminovnost da bi BiH mogla ostvariti dugoročnu socioekonomsku, političku i sigurnosnu stabilnost, te efikasno i uspješno ispunjavati zacrtane uslove i reforme na euroatlasnkom putu.

SBB poziva Podžića da ne podmeće bošnjačkom narodu koji mu je omogućio da, kao delegat, sjedi u Domu naroda Parlamentarne Skupštine BiH, gdje bi trebao da štiti interese tog istog naroda.

A, ne da pomaže da se četničke vojvode imenuju u upravne odbore državnih institucija kao u slučaju kada je upravo Podžićevim glasom, Nikola Poplašen imenovan u Upravni odbor Agencije za razvoj visokog obrazovanja BiH!“.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.