Otac Dženana Memića: Poznajem uhapšene

Vijesti 01. jun 201618:35 > 19:15
N1

Ljubo Seferović priznao je da je ubio Dženana Memića. Navodno ga je udario automobilom dok je bio u društvu Vasvije Sejdović, dok je Bekrija Seferović osumnjičen da je pokušao spriječiti da se sve dokaže. Da li će ovaj slučaj, nakon četiri mjeseca konačno dobiti epilog? Izvještava Aida Hadžimusić.

Ljubo Seferović priznao je da je ubio Dženana Memića. On je danas saslušan sa Vasvijom Sejdović i Bekrijom Seferovićem koji se također dovode u vezu sa ovim ubistvom.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložit će sudu u Sarajevu mjesec dana pritvora. Za Ljubu Seferovića i Vasviju Sejdović zbog ubistva. Za Bekriju Seferovića, jer je sve pokušao sakriti. Za to vrijeme, Tužilaštvo KS će provjeriti da li je to što su oni danas priznali tačno.

Muriz Memić, otac tragično stradalog Dženana, rekao je da je iznenađen što su se prva hapšenja desila četiri mjeseca nakon ubistva, a iznenađen je i zato što o svemu nije zvanično obaviješten. Kazao je i kako poznajte sve osumnjičene, ali mu mnoge okolnosti pod kojima se dogodilo današnje privođenje i priznanje krivice – nisu jasne. Rekao je da mu nije jasno koji bi motiv za ubistvo mogli imati uhapšeni, kao i da ih poznaje i da nisu nikada bili u sukobu.

Podsjećamo, Dženan Memić je 8. februara zadobio povrede opasne po život u Velikoj Aleji u sarajevskom naselju Ilidža. Petnaestog februara preminuo je na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu. Napadnut je u društvu djevojke Alise Mutap, koja je također povrijeđena.

Okolnosti u kojima je Dženan Memić stradao do sada nisu rasvijetljene. Cijeli slučaj je zato izazvao kontroverze, a građani su dva puta organizovali mirne proteste nezadovoljni rezultatima istrage Kantonalnog Tužilaštva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.