Akcize na litar goriva veće za 15 feninga

Akcize na litar goriva veće za 15 feninga Izvor: N1

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini.

Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini preciziraju se akcize na naftu i naftne derivate, i to 10 feninga po litru goriva za izgradnju autocesta i pet feninga za izgradnju magistralnih i regionalnih cesta.

Ove izmjene prate prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda te Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u Bosni i Hercegovini.

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH ranije tekstove zakona uskladit će s raspravom na današnjoj sjednicom, nakon čega će set prijedloga zakona biti dostavljen Parlamentarnoj skupštini BiH na razmatranje po hitnoj proceduri, naveli su iz Vijeća ministara BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

Komentara 11

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Jasmin

Glasajte za iste i na slijedecim izborima, sami ste krivi.

1 0

Jugosloven

Sramno za vladajuće strukture šta više neće izmisliti da bi zadnju kap znoja izvukli iz ,,svog naroda ,,zar im nije više dosta muže sirotinje ..ne može više pod kožu da im Bog da da te pare koje kradu troše za lijekove a ne izliječili se nikada . treba ići u Srbiju ili u Hrvatsku i tamo sipati gorivo makar i po skupljoj cijeni samo da bi našoj vlasti - lopovima bilo manje priliva novca . kako da čovjek voli ovu zemlju i ove političare . sve su mi ogadili , bolje da ih nema nikako nego što jesu , i kakvi jesu .

6 0

Aziz

Opet im zafalilo para(vrijeme godišnjih odmora),vjerujte i ja imam SSS ko i većina njih al pravu ni je kupljena tako je isa ostalim školama što mi većinom znamo.I stvarno mi je žao,žto su mi godine džaba prošle(uzalud onoliko života otišlo)da bi ovim lezihljebarovićima bilo dobro i tačno stidim se svoje VLADE....

3 0

* Sva polja su obavezna