DM organizovao besplatan pregled kože

DM organizovao besplatan pregled kože Izvor: N1

Najpoznatiji lanac drogerija u BiH, dm drogerie markt slavi 10 godina postojanja i već petu godinu zaredom organizuje seriju besplatnih dermatoloških pregleda.

Ove godine održan je na Termalnoj rivijeri Ilidža pod nazivom "Ljeto za 10". Veliki broj posjetilaca pregledalo je kožu i dobilo korisne savjete dermatologa. Glavni uzrok u nastanku raka kože je prekomjerno izlaganje UV zračenju. Na ovaj način želi se probuditi svijest ljudi i adekvatno educirati javnost o pravilnoj zaštiti kože od sunca i prevenciji kožnih oboljenja.

"Možda je ovo upravo idealan način za podizanje svijesti javnosti o važnosti redovitih dermatoloških pregleda redovitih savjetovanja sa vašim dermatologom, zapravo edukacija o pravilnom načinu zaštite kože od sunca, a naravno sve sa ciljem nastanka melanoma kože. Pored besplatnih dermatoloških pregleda, savjeta dermatologa, posjetioci će danas na Termalnoj rivijeri imati priliku i za preglede kroz UV kameru, da kroz specifično oko UV kamere pogledaju kako zaista njihova koža izgleda obasjana sa i bez zaštitinih sredstava za sunce", izjavila je Aida Delić Kadrić, asistent marketing dm-a.

"Kada govorimo o dermatološkim pregledima u globalu podrazumijeva se pregled kompletne kože, u potrazi za nekim promijenama na koži, klasični klinički dermatološki pregled i naravno dermatoskopski pregled koji podrazumijeva pregled kože, odnosno mladeža u potrazi za nekim prekancerozama ili kancerozama na koži", izjavila je mr.sci.med.dr. Tamara Jovović Sadiković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna