Čičak o sarajevskoj rock sceni, Indexima, Merlinu...

Čičak o sarajevskoj rock sceni, Indexima, Merlinu... Izvor: N1

Gost specijalnog izdanja emisije Pozitiv bio je Želimir Altarac Čičak, publicista, novinar, pjesnik, urednik i voditelj radio i TV emisija, disk džokej, jedan od utemeljitelja sarajevske muzičke scene.

Sa njim smo pričali pričali o nastanku i razvoju sarajevske rock scene, Indexima, pjesmama koje je za njih pisao, njegovoj saradnji sa najvećim imenima EX YU i svjetske muzičke scene, ali i o tome kako se današnje društvo odnosi prema muzici i mladima.

Zajedno smo posjetili Dom mladih, mjesto na kojem je organizovao mnoge festivale na kojima su prve nastupe imali grupe Erogene zone, Mata Hari, Zabranjeno Pušenje, Letu Štuke...

Prisjetio se i jednog od prvih nastupa Dine Merlina na koncertu Jure Štublića u Domu mladih kada je Merlin imao jednu pjesmu "Kokuzna vremena" i kojom je Jura bio oduševljen.

A u kome od današnjih bendova vidi najveći potencijal, čovjek koji je učestvovao u stvaranju najvećih imena sarajevske rock scene, pogledajte u videu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

Izvor: N1

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Za Cicka, vezano za moj prethodni komentar - sve ce biti da jos samo na moju zalost, nekoc u gradu, sad u seheru, meRe slobodno da se cista hava udise, jer nema vise Borise.

0 0

asocira na vrijeme prelijepe djevojke, iznimno bijelog, andjeoski lijepog lica uokvirenog zlatno crvenkastim loknicama, umilnog, tihog njeznog glasa i stasa ... bili su to davni cickavi divni dani .. 😩

1 0

* Sva polja su obavezna