Ekskluzivno | Božo Vrećo kroz suze o napuštanju Koštane

Ekskluzivno | Božo Vrećo kroz suze o napuštanju Koštane Izvor: N1

Nakon odustajanja iz predstave "Koštana", muzičar i glumac u predstavi Božo Vrećo je u ekskluzivnom razgovoru za N1 prvi put otkrio svoju stranu priče.

Vrećo je nakon odustajanja iz predstave "Koštana" u režiji Kokana Mladenovića podigao veliku medijsku prašinu, s obzirom da članovi ekipe koja radi na ovoj predstavi nisu bili nimalo blagi na rječima prema njemu.

"Prije svega hvala vam što ste mi pružili priliku da iznesem mišljenje, jer je jako bitno sagledati obje strane. Tek sada sam smogao dovoljno snage da ispričam priču koja je vezana za moje zdravstveno stanje. Nikada nisam bio suočen sa situacijom kada moram da odustanem od nekog projekta radi mog zdravlja. To se nažalost sada desilo i ja ne mogu da krivim nikoga tu. Splet okolnosti, moj odnos sa rediteljem nije bio u harmoničnom stanju. Sve što se dešavalo u vezi sa predstavom nije vodilo nečemu čemu sam se nadao", kazao je Vrećo za N1.

"Ja bolest nisam htio objelodaniti i pričati na sva zvona. Kada imate epilepsiju, pokušavate da to držite u tajnosti i trudite se da vas ništa ne može dovesti u to stanje da morate pričati o tome. Na koncu svega, ja se moram braniti jednim takvim nalazom i sličnim stvarima. Jako mi je teško jer je to bolest koja nije izlječiva i s kojom se ja borim od 18. godine. To nije nešto od jučer i ja na to ne mogu da utičem", dodao je.

Vrećo je istakao da je cijela atmosfera rezultirala tako da on ne može podnijeti pritisak i stres.

"Cijela situacija je rezultirala tako da moje tijelo ne može da podnese fizički pritisak i stres. O toj predstavi sam zaista, nekako, puno ulagao i nada. Pisao sam i pričao o tome. Za mene je 'Koštana' sloboda i hrabrost da budeš svoj u ovom suludom svijetu. Sama realizacija predstave u konačnici i prelaskom u Novi Sad i Tivat nije vodilo tome i to je vodilo narušavanju moga zdravlja. Tek sada sam smogao dovoljno snage, oslabio sam tri kilograma i imam nove terapije".

Pogledajte ekskluzivni intervju sa Božom Vrećom.

Izvor: N1

Kazao je da je jedini razlog njegovog odstupanja od predstave njegovo zdravstveno stanje.

"Tek danas je bilo vrijeme da se oglasim na sve klevete i neistine jer u tom trenutku ja ne želim da ispravljam nečije navode i riječi. Svi su odreagovali kako jesu, ali jedini razlog mog odstupanja od projekta je moje zdravstveno stanje".

"U cijeli projekat sam ušao prijateljski sa Kokanom i priča i realizacija predstave su sasvim različite struje. U samom startu je to nailazilo na otpor i nesuglasice što se tiče puno nekih stvari. Ja sam neko ko se profesionalno bavi ovim poslom i nikako sebi ne mogao dozvoliti neku grešku po tom pitanju. Čak i dan kad sam se osjećao loše i odlučio da napravim rez i napustim sve, vi tada ne možete da se oduprete tome. Morate da ispratite sve i da se zaštitite. Imao sam razgovor sa produkcijom gdje sam rekao da im ne treba neko ko će se srušiti na sceni. Nije tačno da sam pobjegao i da se nisam nikome javio. Prije svega je prethodio razgovor. Produkcija je ostala negdje nedorečena u svemu. Oni su prenijeli sve što su trebali Kokanu. Imali smo jutarnju probu na kojoj je došlo do prepirke i nesuglasica. Cijeli dan sam se osjećao loše, ali jedini glumac koji je ušao u sobu je glumac Dugalić koji me je zatekao u tom stanju. Pitao me kako sam i jedino što se sjećam da sam rekao da se osjećam loše", objašnjava Vrećo.

Na pitanje da li je znao da u slučaju odustajanja iz predstave mora ispostaviti novčanu naknadu, Vrećo je kazao:

"U samom ugovoru postoji jedna od tačaka, jer nikada ne bih potpisao ugovor koji nema takvu jednu tačku. Radi se o tome da ako se ne osjećate dobro da se možete povući iz projekta i platiti određeni iznos zbog toga. Ja sam taj ugovor potpisao svjesno i krenuo sam sa cijelim procesom potpisujući takav ugovor. Ukoliko dođe do sudskog procesa, tu sam i ne bježim od svega toga. Jedini razlog mog izlaska je zdravstvena situacija", poručio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

Komentara 18

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

živko

Tipična histerična ženturača sa dečijim karakterom , koja kad mu se povredi ego ili mu nešto nije po volji samo počne plakati i ode u sred onoga u čemu učestvuje. Ovo je tako očito laž što govori , da je teško provarljivo.

8 15

Momak

A ti mora da si neki sovinista, jer ne daj boze da neko pokazuje emocije, jer to onda znaci da taj neko biva kao najgora zenturaca. Jer naravno, nema nista gore nego biti tipicna histericna zenturaca. Zapitam se, da li si ti okruzen samo takvim histericnim zenturacama i kako se to oslikava na tvoj zivot. Da li one imaju pravo da ispolje emocije, ili one bivaju nesto trece kad pokazuju svoje emocije, ili samo ti, imas pravo na svoje emocije, ili na nedostatak istih i kad neko pokaze svoje, ti si spreman da osudis i postavis se vaznijim, pa samim tim i mislis da imas pravo da drugima zabranjujes ono sto sam nisi u stanju da ispoljis. Mislim ono, samo me interesuje. Na kraju krajeva, ako ne ispoljavamo emocije kao muskarci, a ispoljavamo emocije kao tipicne histericne zenturace, mislims sigurno na to ciljas na sve one koji imaju i malo emocija, zanima me koga vise mrzis, zene ili muskarce?

7 1

uh uh

ma ko je bre ovaj tip i sta me briga za njegovu kuknjavu? sad svi treba da izadjemo na tv i kukumacemo zbog svega i svacega. ne razumem zasto davati prostor ovakvom egzibicionisti. postoji sud, ako hoce da tuzi ekipu, a nas da ne gnjavi. neka resava svoje probleme podalje od kamera.

3 12

* Sva polja su obavezna