BiH domaćin konferencije za biomedicinski inžinjering

Prva Regionalna konferencija za medicinski i biološki inžinjering u Bosni i Hercegovini (CMBEBIH) će se održati na Internacionalnom Burch Univerzitetu u Sarajevu.

BiH domaćin konferencije za biomedicinski inžinjering Izvor: Facebook
Bosna i Hercegovina je prvi put domaćin ovakve konferencije, čime ona dobija na važnosti, a podržava je Internacionalna Federacija za medicinski i biološki inžinjering (IFMBE), Evropska alijansa za medicinski i biološki inžinjering (EAMBES), Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Tuzli te brojne druge visokoobrazovne ustanove, kao i udruženja. Predstojeća Konferencija predstavlja jedinstvenu priliku za razmjenu ideja i predstavljanje posljednjih dostignuća unutar svih oblasti biomedicinskog inžinjeringa.

U svojstvu predavača na konferenciji, najavljen je dolazak predsjednika Internacionalne Federacije za medicinski i biološki inžinjering, Magjarević Ratka te drugi svjetski kao i domaći stručnjaci iz oblasti medicine, inžinjeringa, telemedicine te predstavnici državnih službi, ministarstva, privatnog sektora i drugi uvaženi gosti. Sama konferencija bi trebala poslužiti i kao savršena prilika za zvanično pristupanje naše zemlje, odnosno Društva za medicinski i biološki inžinjering u BiH Internacionalnoj Federaciji za medicinski i biološki inžinjering.

Sve informacije o CMBEBiH možete pronaći na oficijalnoj web stranici konferencije, a dodatne informacijemožete dobiti i na Facebook stranici.

Naša TV kuća bit će ekskluzivni medijski partner ove konferencije.

Tagovi: CMBEBIH

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna