Otvoreno pismo zbog lošeg položaja Srba u Sarajevu i FBiH

Otvoreno pismo zbog lošeg položaja Srba u Sarajevu i FBiH Izvor: N1

Srpsko prosvjetno društvo Prosvjeta održat će konferenciju za novinare tokom koje planiraju ukazati na brojne probleme Srba u glavnom gradu BiH - ali i cijeloj Federaciji BiH.

Savo Vlaški, predsjednik društva i predsjednik Upravnog odbora Dejan Garić novinarima će predstaviti sadržaj otvorenog pisma, kojim namjeravaju ukazati na propuste o sprovođenju odluka u konstitutivnosti.

Prema njihovim tvrdnjama, to je pokazao i popis održan 2013. godine, gdje je "jasno vidljivo da je broj Srba na području FBiH i Sarajeva pao na nivo nacionalne manjine".

Na konferenciji će biti predstavljeno otvoreno pismo o položaju srpskog naroda u Sarajevu i FBiH, a potom će biti upućeno na sve relevantne adrese političkih subjekata - učesnika u vlasti na svim niovima u FBiH i BiH, dodaje se u saopštenju.

Ovim pismom i javnim istupom, "Prosvjeta" traži da se obezbijedi ravnopravan položaj svih naroda, pa tako i srpskog, na svim područjima BiH.

U prilogu vam u cjelosti donosimo sadržaj otvorenog pisma SPKD Prosvjeta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

Tagovi: Prosvjeta , srbi , sarajevo , FBiH

Komentara 31

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Banjalucanin

Odgovor za one koji kazu da nema srba i hrvata u Federaciji!!!!!! Kako to a kada su izbori ima vas ko zohara i u federaciji u u rs kao zohari se razmnozavate.Jeli???

14 4

Banjalucanin

Zole!!!! Ocekujemo da granatirate rusite palite silujete pravite Genocid itd itd. Svat svat!!!! A prije svata zasto su se tenkovi haubice JNA itd itd ukopale oko Sarajeva i po cijeloj BiH???? Da slave i pucaju na svadbi!!!????? Stidite se djubrad jedna.

16 2

Kiza

Pa zar ima Srba u Sarajevu?

12 1

* Sva polja su obavezna