Bh. ministar ne želi koristiti službeni auto

Bh. ministar ne želi koristiti službeni auto Izvor: N1

Ismir Jusko, ministar saobraćaj i komunikacija Bosne i Hercegovine, jučer je dospio u fokus interesovanja javnosti nakon što je načinio potez rijetko zabilježen u ovdašnjoj političkoj stvarnosti.

 On je, naime, odbio iskoristiti avionsku kartu u biznis klasi koja je višestruko skuplja od karte u ekonomskoj klasi - sve kako bi uštedio novac koji je za ovdašnje prilike ozbiljan i velik. Kako je potom za N1 ispričao ministar Jusko, svi bi se trebali odnositi domaćinski prema budžetu ove zemlje i ne razbacivati se novcem koji nije njihov već pripada građanima.

''Trebamo se odnosti domaćinski prema dodijeljenom budžetu i da se ne razbacujemo novcem nasih sugrađana, već da ga koristimo onoliko koliko je neophodno da se pokriju neki naši troškovi. Od početka svog mandata, ja nemam službenog vozača niti službeno vozilo  koje smo prodali jer je prešlo oko pola milona kilometara i bilo totalno neispravano. Svojim autom dolazim na posao i sve to smatram sasvim normalnim postupkom'', ispričao je ministar Jusko za N1 uz naglasak da od cijelog slučaja ne želi praviti nikakvu senzaciju. U svemu ovome ne vidi ništa nenormalno...

''Biti od koristi državi''

''Vjerujem da me ti i tvoje kolege nećete pogresno protumačiti, ali ja po ovom pitanju ne želim mnogo pričati jer će moj pristup u radu i u budućnosti biti ovakav. Uvjeren sam da bi moja izjava bila pogrešno protumačena, kao da želim kupiti neke jeftine političke poene, a istina je sasvim suprotna od toga. Ja samo želim da budem od koristi svojoj državi i svom narodu, a ne da koristim poziciju za ostvarivanje nekih drugih ciljeva'', kazao je Jusko u razgovoru za N1.

Informacija o njegovom nesvakidašnjem potezu obišla je jučer regiju. Nije, ipak, uobičajeno da ministri, uglavnom naviknuti na obilato korištenje povlastica na koja imaju pravo, odbiju raskoš zarad uštede novca koji pripada građanima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

Tagovi: Ismir Jusko

Komentara 20

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Dina

Sport ga odgoio, s fotelja pokvarila.

0 0

Amii

Zasto ne bi imao vlastitog dzipa,u ovoj drzavi dzipa ima onaj ko ima cevapcinicu,pekaruveleprodaju ,restorane pa ima te masu frizerki i kozmeticarki koje vozaju dzipove e sad zasto on ne bi imao dziip ,ovdje ima automobila samo takvih

0 0

Amii

Vi gospodine imate pravo da vam firma plati gorivo i amortizaciju za vase auto(ministarstvo) jer za posaokoristite svoje auto ,i putne troskove i ostalo sve.

0 0

* Sva polja su obavezna